Sverige vann silver i Lag-EM för veteraner - Svensk Fäktning

Sverige vann silver i Lag-EM för veteraner

Laget som bestod av Peter Barvestad (KFK), Tomas Lundblad (UF), Jan Tivenius (FFF), Rickard Larsson (ARA) och Lars Scharff (GFK) vann enbart en av två matcher i poulen men gick sedan rakt igenom tablån med vinster mot Frankrike (5-2), Ryssland (5-1) och Schweiz (5-2).

I finalen fäktade Tivenius, Barvestad och Lundblad mot ett inspirerat italienskt lag som vann med 5-1 i matcher. (Man fäktar systemet med nio stycken femstötsmatcher.)

Vi gratulerar Italien till guldet, det svenska laget till framgången och Kalmar Fäktklubb till ett alldeles strålande arrangemang.

Lördagen den 19 maj
Både i damvärja och i herrflorett var Sverige representerade med lag. I det svenska damvärjlaget fäktare Helle Andersen (ARA), Ninni Kysela (DIF), Kerstin Warvsten (LFK) och Kerstin Wuopio (LFK) medan herrflorettlaget bestod av Christian Lindqvist (MF19), Sergei Milchakov (Scar), Ola Peterstrand (ÄFK), Thomas Åkerberg (ÄFK) och Peter Åkerberg (ÄFK).

För plats i kvartsfinalen fäktade svenskorna mot Storbritannien och vann med 5-4. Efter förlust med samma siffror mot Tyskland blev det match mot Italien om platserna 5-8. Italienskorna vann, liksom herrarna dagen innan, med 5-1. I sista matchen besegrades Österrike med 5-2 vilket innebar en sjundeplats för svenskorna.

Efter enbart vinster i pouleomgången stode det svenska herrflorettlaget över åttondelsfinalen. I kvartsfinalen blev det vinst mot Storbritannien med 5-3. Semifinalen mot Schweiz förlorades med 3-5 och i den jämna matchen om bronsmedaljerna blev det förlust med 4-5 mot Tyskland.

Resultat.
Resultat deltävling.

Medaljörer och svenska placeringar vid europamästerskap för veteraner.

Media
Silver till Barvestad i lag-EM (Barometern den 18 maj)
EM-silver till Barvestad (Östran den 19 maj)
Fäktnings-EM i Kalmar en succé. Intervju med Peter Barvestad. (SR P4 Kalmar den 20 maj)
Lyckat EM öppnar för nytt EM (Barometern Oskarshamns-Tidningen den 21 maj)

Bilder på Facebook.
Fler bilder.

Tävlingens hemsida.